Чебуреки получаются очень вкусными. Тесто мягкое и хрустящее, а начинка сочная. Ингредиенты: мука - 4 стакана, растительное масло - 8 ст. ложек, соль - 2 щепотки, сахар - 1 ч. ложка,вода - 1 1/4 стакана (одна целая одна четвертая стакана), водка - 1 ч. ложка. Для начинки: фарш - свинина 300 г, говядина 300 г, молоко или мясной бульон 0,5-1 стакан, лук репчатый 1 шт, соль, перец, петрушка, укроп. Приготовление: 1. В воде растворить сахар и соль. 2. Муку просеять горкой на стол, сделать углубление. 3. В получившееся углубление влить воду с солью и сахаром, добавить растительное масло, водку и замесить тесто. 4. Тесто немного помесить, накрыть салфеткой и дать полежать. 5. Через некоторое время тесто опять помесить и снова дать ему полежать. Так делать 3-4 раза. 6. Готовое тесто раскатать в пласт, толщиной 2-3 мм и вырезать при помощи блюдца круги, диаметром 15 см. 7. На середину каждого круга положить столовую ложку фарша, соединить края и хорошо защипать. Чебуреки жарить во фритюре или на сковороде в большом количестве растительного масла, на среднем огне с двух сторон до румяной корочки. Это тесто подойдет для любых жареных пирожков и для пиццы. Пробуйте, фантазируйте с начинками.
Пампушки з часниковим соусом
Інгредієнти: ● Вода тепла - 1 склянка ● Молоко тепле - 1склянка ● Сіль - 1 ст.л. без гірки ● Цукор - 3 ст.л ● Дріжджі сухі - 2 ч.л. з гіркою ● Борошно - 1кг ● Часник - приблизно 10 зубчиків середніх ● Олія - 2 столових ложки ● Вода для соусу - 50г ● Зелень петрушки і кропу ● яйце жовток - 1 для змазування пампушок Рецепт дуже простий у всіх вийде , головне - готуйте з любов'ю! Приготування: Тепле молоко змішати з теплою водою в ємності середніх розмірів , всипати дріжджі і дуже добре їх розчинити . Додати сіль і цукор і теж добре розчинити і поступово всипати просіяне борошно і вимішувати ложкою. Борошно додавати до тих пір , поки тісто не стане м'яким , еластичним і не перестане липнути до рук, коли вимішуєте . Дати тісту постояти , щоб підійшло 30 хв . Деко застелити папером для запікання і сформувати з тіста невеликі кульки. Викласти кульки на деко на деякій відстані один від одного. Жовтком змастити поверхні пампушок відразу. Залишити їх підходити , щоб збільшилися вдвічі хвилин на 50 в цьому секрет , не поспішати ставити в духовку. Коли пампушки піднялися і збільшилися в розмірах , ставимо в духовку випікати на 20 хвилин при температурі 180 градусів. Поки пампушечки випікаються можна підготувати часниковий соус. Для цього очистимо часник. Видавимо часник за допомогою часникодавки і дрібненько поріжемо до нього зелень петрушки та кропу. Трошки посолити і перемішати . Тепер залишилося влити кип'ячену воду кімнатної температури і рослинне масло. Усе гарненько перемішати. Часниковий соус готовий. До цього часу пампушечки випеклися і добре підрум'янилися , поливаємо їх часниковим соусом і знову ставимо в духовку на 5хв. Наші пампушки з часником готові до борщу ! Приємного апетиту!
|