ПРОДУКТИ: ДЛЯ КОЛЬОРОВИХ КОРЖІВ: ТОМАТНОГО: 1 яйце,1 ст.ложка масла,1 ст. ложка сметани, 2 ст.ложки томатної пасти, 7 ст. ложок борошна, 1\2 ч. ложки розпушувача,3 ст. ложки цукру. ШПИНАТНОГО: 1 яйце, 1 ст. ложка масла, 1 ст. ложка сметани, 3 ст. ложки розмороженого і відтиснутого від рідини шпинату, 6 ст. ложок борошна, 1\2 ч. ложки розпушувача, 3 ст. ложки цукру. ВАНІЛЬНОГО:1 ст. ложка масла, 1 яйце, 2 ст. ложки сметани, 1\2 ч. ложки розпушувача, 6 ст. ложок борошна, 1 пачка ванільного цукру, 2 ст. ложки цукру. ШОКОЛАДНОГО: 1 яйце, 1 ст. ложка масла, 2 ст. ложки сметани,3 ст. ложки цукру, 1\2 ч. ложки розпушувача,2 ст. ложки какао, 5 ст. ложок борошна. СМОРОДИНОВОГО:3 ст. ложки смородини(у мене-заморожена), 1 яйце, 1 ст. ложка масла, 1 ст. ложка сметани, 3 ст. ложки цукру, 1\2 ч. ложки розпушувача, 6 ст. ложок борошна. СИРНИЙ КРЕМ: 750г сиру, 2 жовтки,75 г масла, 0,75 склянки цукру, цедра і сік 1 лимону, 1 ст. ложка манки, 50 мл молока, 1 пачка ванільного пудингу СМЕТАНКОВИЙ КРЕМ:300 мл сметани, 1 пачка ванільного пудингу, 5 ст. ложок цукру, 200г масла. ПІСОЧНЕ ТІСТО: 2 яйця, 1 жовток, 1 ст. ложка сметани, 200г масла, 1 столова ложка розпушувача, 150г цукру, 550г борошна, 2 ст. ложки сметани. КРІМ ТОГО: 300г трубочок з білим кремом, 300г трубочок з шоколадним кремом. ГЛАЗУР:200г шоколаду з лісовими горіхами, 3 ст. ложки сметани, 2 ст. ложки какао, 2 ст. ложки коньяку. ФОРМА: 22х22 СМ ПРИГОТУВАННЯ: КОЛЬОРОВІ КОРЖІ: робляться легко і швидко. Поки печеться один корж, готуємо інший. Розтираємо масло сметану, яйце і цукор:
додаємо томатну пасту:
Борошно і розпушувач:
Розмазуємо на простеленій кулінарним папером формі:
Випікаємо 6 хвилин при 180*С:
Перевертаємо і ще з гарячого коржа знімаємо папір: Корж м»якенький і пухкий.
Аналогічно готуємо шоколадне тісто:
Шпинатне:
Ванільне і смородинове:
ДЛЯ ПІСОЧНОГО ТІСТА: Розтираємо масло з цукром:
Додаємо жовток і яйця:
Частину борошна і розпушувач:
Розділяємо масу на 2 частини. В одну додаємо какао:
Формуємо два тіста:, додаючи решту борошна:
Кожен вид тіста розділяємо на 2 частини. В одну частину шоколадного тіста закатуємо трубочки з білим кремом по довжині форми:
В одну частину білого тіста закатуємо трубочки з білим кремом:
Викладаємо у форму трубочки в тісті почергово і випікаємо 25 хвилин при 180*С:
Другу частину білого тіста розкачуємо по розмірам форми(дуже добре виходить між двома листами целофану).Зверху накладаємо розкатане таким же чином чорне тісто:
Розрізаємо подвійний чорно-білий пласт на смужки в 1 см і викладаємо у простелену папером форму один до одної впритик смужки, обертаючи їх почергово — одну смужку кладемо як і розрізали- горизонтально, іншу обертаємо вертикально. Випікаємо 17 хвилин при 180*С.
ДЛЯ СИРНОГО КРЕМУ: розираємо сир, жовтки, манку, цедру, масло, сік і цукор. Варимо 5 хвилин. В молоці розчинямо пудинг. Виливаємо його в сирну масу і варимо до першого«бульк».
Ще гарячим кремом перемащуємо кольорові коржі, складаючи їх один на один: . Коржі бажано залишити з кремом на ніч. Тоді вони становитимуть єдине ціле. Далі вимірюємо висоту утвореного пласту і розрізаємо нашу стопку на смужки, шириною як і висота, щоб утворились квадратні в розрізі смужки:
На низ викладаємо корж з трубочками. Змащуємо частиною сметанкового крему:
Для сметанкового крему заварюємо сметану з цукром і пудингом до густої маси. Остуджуємо і збиваємо з маслом. Далі кожну кольорову смужку розрізаємо для зручності на 3 шматки. Кожен шматок обертаємо вертикально і розрізаємо на рівнобедренні трикутники:
Трикутники викладаємно на змащений корж гіпотенузою вниз( катетами вверх):
Ось з іншого боку як виглядає те ж саме:
Змащуємо тоненьким шаром крему катети:
І в утворені отвори-зубчики вставляємо наступні трикутники уже катетами вниз(гіпотенуза тоді стане горизонтально, а катети торкатимуться до катетів)
Зверху змащуємо кремом і накладаємо чорно-білий пісочний корж:
Зверху покриваємо шоколадно-горіховою глазуррю, для якої шоколад з лісовими горіхами треба розтопити зі сметаною, коньяком і какао: :
Охолодити пляцок протягом 3 годин. Подавати, розрізавши на прямокутні шматочки:
|