П`ятниця, 22.11.2024, 22:50
Вітаю Вас Гість | RSS
Вчитель-новатор
Головна
Реєстрація
Вхід
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

3D карта

Погода

Вхід

Головна » 2014 » Січень » 4 » Пляцок "Галицька вишиванка"
20:04
Пляцок "Галицька вишиванка"
1adb47df7ecbe19b6cb9dfe890729370 (109x156, 5Kb)

ПРОДУКТИ:
ДЛЯ КОЛЬОРОВИХ КОРЖІВ:
ТОМАТНОГО: 1 яйце,1 ст.ложка масла,1 ст. ложка сметани, 2 ст.ложки томатної пасти, 7 ст. ложок борошна, 1\2 ч. ложки розпушувача,3 ст. ложки цукру.
ШПИНАТНОГО: 1 яйце, 1 ст. ложка масла, 1 ст. ложка сметани, 3 ст. ложки розмороженого і відтиснутого від рідини шпинату, 6 ст. ложок борошна, 1\2 ч. ложки розпушувача, 3 ст. ложки цукру.
ВАНІЛЬНОГО:1 ст. ложка масла, 1 яйце, 2 ст. ложки сметани, 1\2 ч. ложки розпушувача, 6 ст. ложок борошна, 1 пачка ванільного цукру, 2 ст. ложки цукру.
ШОКОЛАДНОГО: 1 яйце, 1 ст. ложка масла, 2 ст. ложки сметани,3 ст. ложки цукру, 1\2 ч. ложки розпушувача,2 ст. ложки какао, 5 ст. ложок борошна.
СМОРОДИНОВОГО:3 ст. ложки смородини(у мене-заморожена), 1 яйце, 1 ст. ложка масла, 1 ст. ложка сметани, 3 ст. ложки цукру, 1\2 ч. ложки розпушувача, 6 ст. ложок борошна.
СИРНИЙ КРЕМ:
750г сиру, 2 жовтки,75 г масла, 0,75 склянки цукру, цедра і сік 1 лимону, 1 ст. ложка манки, 50 мл молока, 1 пачка ванільного пудингу
СМЕТАНКОВИЙ КРЕМ:300 мл сметани, 1 пачка ванільного пудингу, 5 ст. ложок цукру, 200г масла.
ПІСОЧНЕ ТІСТО: 2 яйця, 1 жовток, 1 ст. ложка сметани, 200г масла, 1 столова ложка розпушувача, 150г цукру, 550г борошна, 2 ст. ложки сметани.
КРІМ ТОГО: 300г трубочок з білим кремом, 300г трубочок з шоколадним кремом.
ГЛАЗУР:200г шоколаду з лісовими горіхами, 3 ст. ложки сметани, 2 ст. ложки какао, 2 ст. ложки коньяку.
ФОРМА: 22х22 СМ
ПРИГОТУВАННЯ:
КОЛЬОРОВІ КОРЖІ: робляться легко і швидко. Поки печеться один корж, готуємо інший.
Розтираємо масло сметану, яйце і цукор:

додаємо томатну пасту:

Борошно і розпушувач:

Розмазуємо на простеленій кулінарним папером формі:

Випікаємо 6 хвилин при 180*С:

Перевертаємо і ще з гарячого коржа знімаємо папір: Корж м»якенький і пухкий.

Аналогічно готуємо шоколадне тісто:

Шпинатне:

Ванільне і смородинове:

ДЛЯ ПІСОЧНОГО ТІСТА:
Розтираємо масло з цукром:

Додаємо жовток і яйця:

Частину борошна і розпушувач:

Розділяємо масу на 2 частини. В одну додаємо какао:

Формуємо два тіста:, додаючи решту борошна:

Кожен вид тіста розділяємо на 2 частини. В одну частину шоколадного тіста закатуємо трубочки з білим кремом по довжині форми:

В одну частину білого тіста закатуємо трубочки з білим кремом:

Викладаємо у форму трубочки в тісті почергово і випікаємо 25 хвилин при 180*С:

Другу частину білого тіста розкачуємо по розмірам форми(дуже добре виходить між двома листами целофану).Зверху накладаємо розкатане таким же чином чорне тісто:

Розрізаємо подвійний чорно-білий пласт на смужки в 1 см і викладаємо у простелену папером форму один до одної впритик смужки, обертаючи їх почергово — одну смужку кладемо як і розрізали- горизонтально, іншу обертаємо вертикально. Випікаємо 17 хвилин при 180*С.

ДЛЯ СИРНОГО КРЕМУ: розираємо сир, жовтки, манку, цедру, масло, сік і цукор. Варимо 5 хвилин. В молоці розчинямо пудинг. Виливаємо його в сирну масу і варимо до першого«бульк».

Ще гарячим кремом перемащуємо кольорові коржі, складаючи їх один на один:
.
Коржі бажано залишити з кремом на ніч. Тоді вони становитимуть єдине ціле. Далі вимірюємо висоту утвореного пласту і розрізаємо нашу стопку на смужки, шириною як і висота, щоб утворились квадратні в розрізі смужки:

На низ викладаємо корж з трубочками. Змащуємо частиною сметанкового крему:

Для сметанкового крему заварюємо сметану з цукром і пудингом до густої маси. Остуджуємо і збиваємо з маслом.
Далі кожну кольорову смужку розрізаємо для зручності на 3 шматки. Кожен шматок обертаємо вертикально і розрізаємо на рівнобедренні трикутники:

Трикутники викладаємно на змащений корж гіпотенузою вниз( катетами вверх):

Ось з іншого боку як виглядає те ж саме:

Змащуємо тоненьким шаром крему катети:

І в утворені отвори-зубчики вставляємо наступні трикутники уже катетами вниз(гіпотенуза тоді стане горизонтально, а катети торкатимуться до катетів)

Зверху змащуємо кремом і накладаємо чорно-білий пісочний корж:

Зверху покриваємо шоколадно-горіховою глазуррю, для якої шоколад з лісовими горіхами треба розтопити зі сметаною, коньяком і какао:
:

Охолодити пляцок протягом 3 годин. Подавати, розрізавши на прямокутні шматочки:
Автор Medunya (Леся)
З Інтернету

Переглядів: 4524 | Додав: ОРЕСТ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 ОРЕСТ  
0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Архів записів

Годинник

Друзі сайту
  • Червоноградська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1
  • Творча майстерня Анни -->

  • Плеєр


    Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz